Коледни джинджифилови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно
1 бр. яйце
1 ч.ч. захар
0,5 ч.ч. олио
4 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 бр. ванилия
0,5 ч.л. джинджифил (на прах)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта до пухкав сняг, добавете меда и олиото и разбъркайте с куки за тесто на миксера до хомогенност.

2. Изсипете всички сухи съставки и замесете тесто.

3. Разточете го с достатъчно количество брашно и изрежете желаните от вас коледни фигурки.

4. Печете сладките на 180 градуса до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.