Коледни меденки


Дребни сладки

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч мед
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. пресен джинджифил настърган
3 ч.л. канела
1/2 ч.л. карамфил на прах
1/2 ч.ч. разтопено краве масло
брашно за разточване

Начин на приготвяне:

1. Всички сухи съставки се смесват в голяма купа.

2. Маслото се разтапя на котлон на среден огън и в него се добавя джинджифила. Премахва се от огъня и в него се добавя и меда. След разтапянето му бавно се смесват със сухите съставки и разбитото яйце до получаването на хомогенна лепкава смес.

3. Сместа се прибира в хладилник за около час. След охлаждане тестото е твърдо и лесно за разточване с дебелина 3-5мм. Изрязват се формички. 4. Пекат се в загрята фурна на 170 градуса за около 10-15мин.

5. Охладените меденки може да се украсят с глазура.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петя Динева от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

26.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.