Коледни меденки с декор
Дребни сладки

Изпратена от:

Елена Петрова от Плевен

Необходими продукти:

650 г брашно София мел Екстра
100  г захар
50г кафява захар
10  г бакпулвер
5г джинджифил на прах
5 г канела
200 г мед
200 мл олио
2 яйца
готов захарен декор
50 г масло за слепване на декора

Начин на приготвяне:

1. В малка тенджерка се смесват бялата и кафява захар и мед, оставят се да се разтопят, след това се добавя бакпулвера,канелата и джинджифила и се маха от котлона.Оставя се да се охлади 5-10 минути и се добавят яйцата едно по едно. След това добавяме олиото, накрая и брашното.

2. Меси се добре до гладко тесто. Дели се на две части, всяка се увива във фолио за храна и се прибира в хладилник за няколко часа.

3. Вади се, разточва се и се реже във форми. Подрежда се в тава върху хартия за печене и се слага в предварително загрята фурна на 18 0градуса.

4. Пече се 10-12минути, в зависимост от дебелината на сладките.

5. Оставят се да изстинат добре, всяка сладка се маже с масло и отгоре се поставя декора, за да се залепи добре.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.