Коледни меденки с ванилия


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно Екстра
3 яйца
150 г захар
1 ванилия
1 ч.л канела
120 мл олио
3 с.л мед
1.ч.л сода бикарбонат
1.сл оцет
джинджифил
индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Разбивам яйцата и захарта, след това към тях добавям меда, олиото, канелата, джинджифил и ванилия и отново разбърквам. В малка чаша слагам оцета и в нея добавям содата, за да се "угаси", след това добавям към сместа в купата.

2. .Започвам да слагам постепенно и брашното, като замесвам меко, но не лепкаво тесто.

3. Готовото тесто увивам във фолио и оставям за 1 час в хладилника.

4. Слад като престои го вадя от хладилника и разточвам кора около 1 см с формички си правя фигури.

5. Пека в тава покрита с хартия за печене в нагорещена фурна на 170 градуса, около 5-6 мин не повече, за да не станат твърди.

6. Извадените меденки намазвам със сладко и ги слепвам. 

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елеонора Людмилова Никифорова от Видин

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.