Коледни шишарки


Дребни сладки

Необходими продукти:

270-300 г брашно София мел Класик
90 г пудра захар + малко за поръсване
1 яйце
100 г меко масло
50 мл олио
щипка сол
25 г какао
1/2 чаена лъжичка бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Сложете мекото масло в купа, добавете пудра захар и сол. Смесете. Налейте олиото и прибавете яйцето. Разбъркайте отново всичко добре. Добавете какаото на прах в тази смес и разбъркайте. Накрая добавете постепенно пресятото брашно с бакпулвера.

2. Омесете меко тесто на ръка. Поставете тестото в прозрачно фолио в хладилник за 20 - 30минути.

3. След това вземете парче тесто, омесете го и оформете конус, като притискате с длани. Използвайте нож, за да създадете шишарка - направете малки разрези диагонално един до друг, а след това - в обратна посока.

4. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 минути. Накрая поръсете шишарките с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.