Коледни сладки с лимон
Сладкиши

Изпратена от:

valentina velcheva от Варна

Необходими продукти:

450 г бяло брашно София Мел екстра
1 яйце
110 г захар
1 бакпулвер
150 г краве масло
125 г мед
1/2 пакетче джинджифил
1/2 пакетче канела
200 г пудра захар
1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.

3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.

4. След като тестото е готово го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната. за украсата 200 г пудра захар „Сладея“ 1 белтък 2 ч. л. прясно изцеден лимонов сок

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.