450 г бяло брашно София Мел екстра
1 яйце
110 г захар
1 бакпулвер
150 г краве масло
125 г мед
1/2 пакетче джинджифил
1/2 пакетче канела
200 г пудра захар
1/2 лимон
1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.
2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.
3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.
4. След като тестото е готово го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната. за украсата 200 г пудра захар „Сладея“ 1 белтък 2 ч. л. прясно изцеден лимонов сок
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ