Коледни сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София мел Екстра
60 г краве масло
60 г кокосово масло
1/2 ч.ч. пудра захар
кората и сокът на 1 лимон
1 пакетче ванилия
1 яйце
1 пакетче бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Двата вида масло се разбиват със захарта. Прибавя се яйцето и отново се разбива. Отделно се смесват брашното, ванилията, бакпулверът, солта и лимоновите корички.

2. Сухите съставки се изсипват постепенно при мокрите. Прибавя се лимоновият сок (толкова, че да се получи добра консистенция).

3. Замесва се тесто, което се оставя за час в хладилник.

4. Тестото се разточва и от него се изрязват сладки в желаните празнични форми.

5. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фирма около 8-10 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Milena Drandiyska от Sofia

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

05.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.