Крем пита
Сладкиши

Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Необходими продукти:

200 г брашно София мел Екстра
2 яйца
1 бакпурвер
5 с.л. захар
кората на 1 лимон
1/2 пак. масло
За крема: 1 пак. ванилов пудинг
700 мл прясно мляко
10 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си крема преди тестото, след което омесете гладко тесто от брашното, маслото, захарта, жълтъците и бакпулвера. Разполовете тестото наполовина. Оформете половината тесто на топка, увийте във фолио и поставете във фризера за 15 минути (пясъчното тесто може да бъде студено или хладко).

2. Пригответе си тавичка 22-24 см. Намажете с масло и поръсете с брашно.

3. Разстелете половината тесто и разпределете равномерно. Притиснете половина от тестото към основата. Намажете с крема.

4. От отстаналото тесно направете плетка, върху крема.

5. Печете в предварително загрятата фурна за около 35-40 минути на 180 ° C.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.