700 г брашно София Мел Класик
150 мл. прясно мляко
150 мл. хладка вода
2 яйца
7 г суха мая
7 с.л.олио
65 г меко масло
1 ч.л.сол
1 с.л.захар
10 кренвирша, които делим на 2 части по дължина
Чубрица, 1 жълтък и прясно мляко 50мл за намазване
Сусам за поръсване
1. Активираме маята със прясното мляко, захарта и 2 с.л.брашно.
2. Пресяваме брашното и оформяне кладенче, смесваме всичко, без продуктите за намазване,чубрицата и кренвиршите.
3. Оформяме меко тесто, което оставяме на топло да втасва 45минути.
4. Оформяме 20 топки от тестото, като всяка разточваме и оформяме кремвиршка. След което се остават да втасат втори път за около 30 мин.
5. Намазваме с жълтък и прясно мляко, поръсваме със сусам и чубрица.
6. Печем 20 минути на 180°С.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ