Кренвиршки
Други солени печива

Изпратена от:

Деница Александрова от Белово

Необходими продукти:

650 г пресято брашно София Мел Екстра
150 мл хладка вода
150 мл хладко прясно мляко
7 г суха мая
2 яйца (като отделяме един жълтък за намазване)
2 ч.л захар
1 ч.л сол
60 г разтопено масло
5 с.л олио
кренвирши
кашкавал
шарена сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Първо си активираме маята: Към водата и прясното мляко добавяме захарта, маята и 100 гр. от брашното. В купа пресяваме брашното, правим кладенче и добавяме солта, яйцата, маслото, олиото и активирана мая. Месим до меко тесто.

2. Затваряме го в намаслен плик за 1 час на топло, да втаса. Готовото тесто разделяме на 18 топки. Всяка една разточваме, слагаме половин кренвирш и парче кашкавал и оформяме кифличка.

3. Нареждаме ги в тава върху хартия за печене и оставяме да втасат още веднъж за около 1 час.

4. Намазваме ги с разбития жълтък, заедно с малко прясно мляко и олио. Поръсваме с малко червен пипер и шарена сол.

5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 мин. (според фурната).

Приятен апетит! :)

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.