Кренвиршки с кашкавал
Питка, Погача

Изпратена от:

Ина Мутафчиева от София

Необходими продукти:

900 г класик брашно София мел
500 мл. прясно мляко
14 г суха мая
25 г захар
7 г сол
2 яйца
4 с.л. зехтин
125 г масло
500 г кренвирши
250 г кашкавал
10 г черен сусам

Начин на приготвяне:

1. Прясното мляко с маята и захарта се шупват. за 10 мин. Прибавя се 1 белтък, 1 цяло яйце и 2с.л зехтин, постепенно се добавя брашното и солта. Замесва се меко гладко тесто.

2. Оставя се да втаса докато удвои обема си 1 ч. Разделя се на 3 равни части. Всяка част се разточва на тънко в кръг и се намазва обилно с масло.

3. Разрязва се на триъгълници в долният им край се поставя нарязания на кубчета кренвирш и парче кашкавал.

4. Завива се от вън навътре като кифличка/кроасан. В намазнена обилно с масло тава се подреждат в кръг и се оставя да втаса отново за около 30 мин.

5. След това с жълтъка който сме запазили намазваме отгоре и поръсваме с черен сусам и печем във фурна на 200* горно и долно печене за около 25-30мин. зависи от фурната. До златист загар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.