Лепени сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
450 г брашно София Mел eкстра
2 яйца
150 г пудра захар
1 ч.л. сода
2 ч.л. канела
150 г мед
100 мл олио
Съставки за крема за слепване 120 г краве масло
5 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана
80 г бял шоколад
1/2 чаена чаша смлени орехи
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват до побеляване със захарта. Добавяме олиото, медът, содата, канелата и брашното.
2. Разбъркваме с ръце до получаване на средномеко тесто.
3. Оставяме да престои на хладно около половин час.
4. Разточва се на дебелина 6-7 мм и с формички се изрязват сладки.
5. Редят се в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние, защото бухват.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 ⁰ C за около тридесет минути.
За Крема:
1. Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Добавя се сметаната, разтопен бял шоколад и смлените орехи.
2. Натрошават се няколко от сладките в сместа, за сгъстяване.
3. Всичко се разбърква.
4. Слепват се две по две.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване