Лепени сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

450 г брашно София Mел eкстра
2 яйца
150 г пудра захар
1 ч.л. сода
2 ч.л. канела
150 г мед
100 мл олио
Съставки за крема за слепване 120 г краве масло
5 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана
80 г бял шоколад
1/2 чаена чаша смлени орехи

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват до побеляване със захарта. Добавяме олиото, медът, содата, канелата и брашното.

2. Разбъркваме с ръце до получаване на средномеко тесто.

3. Оставяме да престои на хладно около половин час.

4. Разточва се на дебелина 6-7 мм и с формички се изрязват сладки.

5. Редят се в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние, защото бухват.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 ⁰ C за около тридесет минути.

За Крема:

1. Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Добавя се сметаната, разтопен бял шоколад и смлените орехи.

2. Натрошават се няколко от сладките в сместа, за сгъстяване.

3. Всичко се разбърква.

4. Слепват се две по две.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

05.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.