Лешникови линцер сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

320 г брашно София мел Класик
250 г масло
140 г пудра захар + 100 г за поръсване
100 г кристална захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
140 г фино смлени лешници
280 г малинов конфитюр

Начин на приготвяне:

1. Маслото се разбива с миксер заедно с двата вида захар, на средна скорост, до получаване на крем (около 2 минути). Добавят се бакпулверът и солта. Намалява се скоростта и се добавят лешниците и брашното.

2. Готовото тесто се слага в купа, покрива се с фолио и се прибира в хладилника за 2 часа. Две тави се покриват с хартия за печене.

3. Върху набрашнена работна повърхност, тестото се разделя на 2 части. Едната се разточва на лист с дебелина 3 мм. С формички се изрязват сладки и се подреждат в тавите за печене.

4. След като се извадят от фурната и леко изстинат, се прехвърлят върху телени решетки до пълното им изстиване.

5. От хладилника се изважда втората половина от тестото и всичко се повтаря, само че на тези сладки, с по-малка формичка, в средата се изрязват прозорчета.

6. След като изстине, тази партида се поръсва с пудра захар.

7. Първата (с целите сладки), се намазва с конфитюра. Върху тях се залепват тези с пудрата захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

30.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.