380 г брашно София Мел
1 ч.л. захар
3 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
5 г мая
5 с.л. кисело мляко
2 броя белтъци
250 мл/топло прясно мляко
300 гр/пармезан сирене
жълтъци - за намазване
сусам за поръсване
1. В голяма купа изсипваме прясното мляко със захарта, зехтина, брашното, маята и разбъркваме.
2. Оставяме сместа да шупне за 15 минути. След това добавяме киселото мляко с разбитите белтъци и настъргания пармезан. Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто което оставяме да втаса на топло за 40 минути.
3. Готовото тесто разделяме на две топки които разточваме на кори. Първата кора слагаме в намазнена тава, поръсваме с настъргания пармезан и отгоре слагаме втората кора.
4. Накрая намазваме питката с разбитите жълтъци и поръсваме със сусам.
5. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ