Лесна питка с пармезан
Питка, Погача

Изпратена от:

Румяна Сакалийска от Девин

Необходими продукти:

380 г брашно София Мел
1 ч.л. захар
3 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
5 г мая
5 с.л. кисело мляко
2 броя белтъци
250 мл/топло прясно мляко
300 гр/пармезан сирене
жълтъци - за намазване
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипваме прясното мляко със захарта, зехтина, брашното, маята и разбъркваме.

2. Оставяме сместа да шупне за 15 минути. След това добавяме киселото мляко с разбитите белтъци и настъргания пармезан. Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто което оставяме да втаса на топло за 40 минути.

3. Готовото тесто разделяме на две топки които разточваме на кори. Първата кора слагаме в намазнена тава, поръсваме с настъргания пармезан и отгоре слагаме втората кора.

4. Накрая намазваме питката с разбитите жълтъци и поръсваме със сусам.

5. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.