Лесни шоколадови мъфини
Сладкиши
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно София мел Класик
2 яйца
1 пакетче /125 грама/ краве масло
1/2 чаена чаша кисело мляко
4 чаени лъжици какао
1/2 чаена чаша захар
2 пакетчета бакпулвер
1 брой /80-100 грама/ черен шоколад
глазура / по желание/: 50 гр. Шоколад + захарни фигурки, натрошени ядки, кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. Захарта и яйцата (задължително на стайна температура) разбиват добре с миксер.
2. Пресяваме на сито брашното, бакпулвера и какаото. Разбиваме млякото и разтопеното маслото.
3. Към течната смес малко по малко добавяме и сместа от брашното и какаото, като накрая прибавяме и начупения на малки парченца шоколад.
4. Изсипваме сместа във формички за мъфини. Аз слагам във формичките и от хартиените кошнички – така мъфините стават по-красиви и е удобни за хапване.
5. Формичките се пълнят максимум до 2/3 от височината, защото мъфините се надигат много и ще прелеят.
6. Шоколадовите мъфини се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. След като изстинат, може да им се направи глазура. 50 гр. шоколад по избор се разтопява и с четчица се намазват с тънък слой шоколад – колкото да се залепи поръската отгоре.
7. След това слагаме поръска по желание, или според повода - захарни фигурки, натрошени ядки, кокосови стърготини. Може разбира се да се украсят и с разбита на сняг сметана.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Илияна Иванова от Благоевград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване