Лесни шоколадови мъфини
Сладкиши

Изпратена от:

Илияна Иванова от Благоевград

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно София мел Класик
2 яйца
1 пакетче /125 грама/ краве масло
1/2 чаена чаша кисело мляко
4 чаени лъжици какао
 1/2 чаена чаша захар
2 пакетчета бакпулвер
1 брой /80-100 грама/ черен шоколад
глазура / по желание/: 50 гр. Шоколад + захарни фигурки, натрошени ядки, кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1. Захарта и яйцата (задължително на стайна температура) разбиват добре с миксер.

2. Пресяваме на сито брашното, бакпулвера и какаото. Разбиваме млякото и разтопеното маслото.

3. Към течната смес малко по малко добавяме и сместа от брашното и какаото, като накрая прибавяме и начупения на малки парченца шоколад.

4. Изсипваме сместа във формички за мъфини. Аз слагам във формичките и от хартиените кошнички – така мъфините стават по-красиви и е удобни за хапване.

5. Формичките се пълнят максимум до 2/3 от височината, защото мъфините се надигат много и ще прелеят.

6. Шоколадовите мъфини се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. След като изстинат, може да им се направи глазура. 50 гр. шоколад по избор се разтопява и с четчица се намазват с тънък слой шоколад – колкото да се залепи поръската отгоре.

7. След това слагаме поръска по желание, или според повода - захарни фигурки, натрошени ядки, кокосови стърготини. Може разбира се да се украсят и с разбита на сняг сметана.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.