Лимецови питки


Питки, Погачи

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел от лимец
1 яйце
60 г кисело млако
5 г сода бикарбонат
4 г сол
80 г сирене
60 г зехтин
30 г масло
семена на вкус, за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцето и солта. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте, докато сместа шупне. Прибавете ги към яйцето заедно със зехтина.

2. Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица. Ще се получи гъсто лепкаво тесто. Накрая добавете натрошеното сирене.

3. Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малките питки.

4. Нарежете маслото на кубчета и сложете по едно върху всяка лимецова питка. От това количество излизат 6-8 питки. Поръсете със семена по избор.

5. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 200°C, след което сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Вера Щробл от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

01.02.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.