Лимецови питки
Питки, Погачи
Необходими продукти:
200 г брашно София Мел от лимец
1 яйце
60 г кисело млако
5 г сода бикарбонат
4 г сол
80 г сирене
60 г зехтин
30 г масло
семена на вкус, за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцето и солта. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте, докато сместа шупне. Прибавете ги към яйцето заедно със зехтина.
2. Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица. Ще се получи гъсто лепкаво тесто. Накрая добавете натрошеното сирене.
3. Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малките питки.
4. Нарежете маслото на кубчета и сложете по едно върху всяка лимецова питка. От това количество излизат 6-8 питки. Поръсете със семена по избор.
5. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 200°C, след което сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Вера Щробл от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване