Лимонов кекс


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

200 г брашно София мел eкстра
65 г бадемово брашно
200 г захар
175 г меко краве масло
4 яйца
100 мл прясно мляко
кората на 3 лимона
6 с.л фреш лимон
2 ч.л ванилия
2 ч.л бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Започвате със сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, захарта, ванилията и щипка сол. Разбъркайте и добавете маслото до получаване на трохи.

2. Настържете лимоните, опитайте да е само кората, без бялата част под нея.

3. Отделно смесете течните съставки - яйцата, прясното мляко и фреша от лимон, които задължително трябва да са на стайна температура.

4. Добавете течната към сухата смес и разбъркайте добре до получаване на хомогенност.

5. Изсипете в силиконова форма и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 - 45  минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.