Лимонов кекс
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
200 г брашно София мел eкстра
65 г бадемово брашно
200 г захар
175 г меко краве масло
4 яйца
100 мл прясно мляко
кората на 3 лимона
6 с.л фреш лимон
2 ч.л ванилия
2 ч.л бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Започвате със сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, захарта, ванилията и щипка сол. Разбъркайте и добавете маслото до получаване на трохи.
2. Настържете лимоните, опитайте да е само кората, без бялата част под нея.
3. Отделно смесете течните съставки - яйцата, прясното мляко и фреша от лимон, които задължително трябва да са на стайна температура.
4. Добавете течната към сухата смес и разбъркайте добре до получаване на хомогенност.
5. Изсипете в силиконова форма и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 - 45 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/do6aic9Sb0.jpeg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)