Линцерови сладки с бадеми


Дребни сладки

Необходими продукти:

350 г брашно София мел Класик
2 бр. жълтъци
200 г краве масло
100 г пудра захар
100 г смлени бадеми
1 ч.л. бакпулвер
50 г ягодов конфитюр за слепване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме масло, пудра захар, жълтъци.

2. Добавяме бадеми, брашно и бакпулвер и замесваме меко тесто.

3. Тестото разделяме на две части, покриваме с фолио и го оставяме да престои около 60 мин. в хладилника.

4. Разточваме тесто върху хартия за печене с дебелина 2-3 мм и с формички изрязваме сладки.

5. Половината кръгове оставяме за основи, другата половина изрязваме по средата с някаква друга формичка.

6. Печем на 180 градуса за около 7-8 минути.

7. Оставяме бисквитите да изстинат и слепваме ги с конфитюр.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

22.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.