Локумки с лимон
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 кг. и 300 грама брашно София мел Екстра
200 грама кисело мляко
100 грама слънчогледово олио
2 яйца
15 грама хлебна сода
20 грама захар
20 грама свежа мая
щипка сол
2 грама ванилия
200 мл. вода
50 грама пудра захар
настъргана кора от половин лимон
За плънката: 2 кутии локум по 140 грама
Начин на приготвяне:
1. Маята се слага в купичка, прибавя се 200 грама хладка вода, разбърква се, сипват се 2 - 3 супени лъжици от брашното, разбърква се отново и се оставя да се активира. След 20 минути се изсипва в по-голяма купа при другите продукти.
2. Бъркат се всички продукти и постепенно се прибавя брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои 30 минути. Тестото се дели на 2 топки.
3. Разточва се на дебелина 3 см. С помощта на форма се изрязват кръгчета.
4. На едната половина от кръгчето се слага половинка от парче локум, прегъва се и с помощта на виличка се оформят краищата.
5. Пекат се в намазнена тава до готовност на 180 градуса. Като изстинат се поръсват с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Маргарита Симеонова от Полски Тръмбеш
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване