Локумки с лимон


Дребни сладки

Необходими продукти:

1 кг. и 300 грама брашно София мел Екстра
200 грама кисело мляко
100 грама слънчогледово олио
2 яйца
15 грама хлебна сода
20 грама захар
20 грама свежа мая
щипка сол
2 грама ванилия
200 мл. вода
50 грама пудра захар
настъргана кора от половин лимон
За плънката: 2 кутии локум по 140 грама

Начин на приготвяне:

1. Маята се слага в купичка, прибавя се 200 грама хладка вода, разбърква се, сипват се 2 - 3 супени лъжици от брашното, разбърква се отново и се оставя да се активира. След 20 минути се изсипва в по-голяма купа при другите продукти.

2. Бъркат се всички продукти и постепенно се прибавя брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои 30 минути. Тестото се дели на 2 топки.

3. Разточва се на дебелина 3 см. С помощта на форма се изрязват кръгчета.

4. На едната половина от кръгчето се слага половинка от парче локум, прегъва се и с помощта на виличка се оформят краищата.

5. Пекат се в намазнена тава до готовност на 180 градуса. Като изстинат се поръсват с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Маргарита Симеонова от Полски Тръмбеш

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

14.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.