Лучник с кайма и кромид
Други солени печива

Изпратена от:

Гина Симеонова от Враца

Необходими продукти:

700 г брашно Класик София Мел
20 г прясна мая
5г захар
10 г сол
100 мл олио
200 мл кисело мляко
5 г сода бикарбонат
2 яйца
5 бр. глави кромид лук
250 г кайма смес
5 г черен пипер
сол на вкус
10 г червен пипер
10 г чубрица
150 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Лукът се реже на тънки филийки. Пържи се в олиото, докато се карамелизира.

2. Добавя се каймата и се пържи, докато каймата стане на трохи. Овкусява се със солта, черния пипер и чубрицата.

3. Замесва се тесто от изброените съставки.

4. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

5. След като тестото е втасало, го премесваме. Разделяме го на две и разточваме две кори, едната кора ще я сложим за основа. Тя трябва да е с по-голям радиус - 4 см от тавата, за да може да е с височината на стените на тавата. Другата кора трябва да е голяма, колкото самата тава. Дебелината им трябва да е около 2-3 см.

6. Тавата трябва да я намажете с олио и поръсите с брашно. Слагаме първата кора в тава, върху нея разстиламе плънката и слагаме горната кора. Внимателно загъваме краищата навътре на долната кора.

7. Правим дупки върху горната кора с вилица. Оставяме да втаса съвсем малко и печем на 170-180 градуса за 30-35 мин.

8. Преди да се нареже, трябва да го оставите да изстине.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.