Лучник с праз
Други солени печива

Изпратена от:

Ивелина Богданова от Плевен

Необходими продукти:

Брашно София Мел Класик
Вода 1ч.ч.
Суха Мая 7 гр.
Захар 1 ч.л.
Сол 1 ч.л.
Праз 2 големи стръка
Олио 40 мл.
Доматено пюре 1 с.л.
Червен пипер 1 ч.л.
Сол 1 к.л.
Чубрица 1 с.л.
Черен пипер 1 ч.л.
Жълтък 1 брой за намазване

Начин на приготвяне:

1. В 250 мл.хладка вода разбъркваме сухата мая със захарта. Оставяме да шепне и с останалите продукти замесваме средно меко тесто.

2. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса 1 час. Разделя се на 3 части. Едната, която ще е най-отдолу на тавата да е по-голяма. В тава с диаметър 24 см. намазана с олио се поставя голямата кора, като краищата и трябва да покриват стените.

3. Приготвя се плънка,като в тиган се загрява олио задушаваме нарязания праз с малко сол да омекне. Добавя се доматеното пюре, червен пипер, черен пипер и накрая чубрица.

4. Поставя се половината плънка върху кората, върху нея втората кора разточена, колкото е тавата.

5. Слагаме останалата плънка и последната кора. Краищата се затъват на плисето и се набождат с вилица.

6. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. олио и 1 с.л. вода.

7. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.