Малка питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Мария Кишева от Варна

Необходими продукти:

450 г брашно София мел
200 мл прясно мляко
2 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
14 г жива мая
20 г сирене
30 г масло
100 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Смесваме маята с прясното мляко и захарта и оставяме на топло за 10 минути да шупне.

2. Добавяме едно цяло яйце и един белтък (оставяме един жълтък за намазване). Добавяме разтопеното масло и солта. Постепенно добавяме брашното. Замесваме мекичко тесто. Оставяме да втаса.

3. Разделяме на 6 равни части. Разточваме с диаметър 20 см. Разделяме на 2 и в единия ъгъл поставяме сирене. Завиваме, за да се получи триъгълно парченце. Подреждане в тавичка с диаметър 26 см. Оставяме да втаса на топло за около половин час.

4. Разбиваме жълтъка с киселото мляко и намазваме с цялото количество питката.

5. Печем на 175- 180° до суха клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.