Марокански палачинки
Други солени печива

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

45 г София Мел Екстра
145 г фин бял грис
5 г бакпулвер
4 г сол
10 г захар
360 мл хладка вода
10 г прясна мая

Начин на приготвяне:

1. Използвайте блендер или кухненски робот, за да комбинирате всички съставки. Всички продукти се смесват и блендират за 1 минута.

2. Прехвърля се сместа в купа и се оставя да почива 15 минути.

3. Загрява се тиган с незалепващо покритие или се намазва с мазнина.

4. Сипва се в центъра на тигана с малък черпак от сместа за палачинки.

5. Всяка палачинка се изпича между 1-2 минути само от едната страна, докато хубаво стегне и се изпълни от горната част с много мехурчета.

6. Прехвърлят се в сервизна чиния и всяка следваща палачинка се поставя странично до другата, за да не се слепват.

7. Много са вкусни с мед, масло, меко сирене и ментов чай.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.