Медени сладки
Дребни сладки

Изпратена от:

Диляна Тодорова от София

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София мел
125 г краве масло
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мед
1 яйце
1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Мекото масло, медът, яйцето и захарта се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното и бакпуловерът. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се оставят в хладилник за няколко часа.

2. След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формички по избор.

3. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене.

4. Домашните сладки се поръсват с кристална захар и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

5. След това се изваждат и се охлаждат.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.