Джинджифилови меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г брашно София мел Екстра
100 г. кафява захар
175 г. меко масло
7-8 с.л. мед
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. сода
1 ванилия
1 ч.л. канела
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Маслото и захарта се разбиват с миксер до пухкава смес.
2. Прибавят се содата, канелата, ванилията, джинджифилът и меда и яйцето и отново разбиваме.
3. Добавя се брашното и се разбърква до хомогенна смес. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за 20 минути.
4. Разточва се и се изрязват формички.
5. Пекат се на 180 градуса за 10 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Вероника Тодорова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване