Джинджифилови меденки
Дребни сладки

Изпратена от:

Вероника Тодорова от София

Необходими продукти:

400 г брашно София мел Екстра
100 г. кафява захар
175 г. меко масло
7-8 с.л. мед
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. сода
1 ванилия
1 ч.л. канела
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Маслото и захарта се разбиват с миксер до пухкава смес.

2. Прибавят се содата, канелата, ванилията, джинджифилът и меда и яйцето и отново разбиваме.

3. Добавя се брашното и се разбърква до хомогенна смес. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за 20 минути.

4. Разточва се и се изрязват формички.

5. Пекат се на 180 градуса за 10 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.