Меденки


Дребни сладки

Необходими продукти:

350-400 г брашно Екстра София Мел
3 с.л. мед
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.л. хлябна сода
1 с.л. канела
1 бурканче шипков мармалад

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете меда, захарта, яйцето и разбъркайте с телена бъркалка. Добавете хлябната сода с канелата и хомогенизирайте.

2. Добавете постепенно олиото като бъркате постоянно. Когато то е усвоено, добавяйте и пресято брашно. Когато сместа се сгъсти, прехвърлете на набрашнен плот и замесете меко тесто като добавяте още брашно.

3. Разточете с дебелина около 3-5 милиметра (колкото са по-дебели, толкова са по-сочни, когато поемат мармалада след това) и изрежете с желани резци. Наредете ги в тава върху хартия за печене.

4. Печете в предварително загрята на 170◦C фурна за около 4-5 минути, докато леко променят цветя си. Когато изстинат ги слепете с шипков мармалад.

5. Оставете ги да поемат влагата от мармалада поне една нощ преди да ги консумирате.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Войникова от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.