Меденки с бяла глазура


Дребни сладки

Необходими продукти:

1 кг Бяло София Мел класик
250 г мед
250 мл. олио
250 г захар
4 яйца
10 г сода за хляб
10 г канела
120 г пудра захар
200 мл. вода

Начин на приготвяне:

1. Омесваме меко тесто от меда, олиото, захарта, яйцата, канелата и содата за хляб и брашното.

2. Оформяме сладки.

3. Слагаме в тава, върху хартия за печене, на разстояние, защото се надуват много.

4. Печем около 13 мин. на 180 градуса.

5. След като ги извадим от фурната, мажем горещите сладки с четка с гореща глазура.

6. За глазурата кипваме за 5 мин. 120 г пудра захар с 200 г вода.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Диана Иванова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.