шоколадови меденки


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г София Мел Класик
2 яйца
180 г кристална захар
100 г пчелен мед
180 мл слънчогледово олио
16 г сода за хляб
20 мл ябълков оцет
10 г канела на прах
5 г течна есенция ванилия
1 с.л. настъргана кора лимон
50 г шоколад на копчета

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти за тестото без брашното се смесват в купа и се разбъркват. Добавя се на малки порции брашно и се замесва тесто. Не трябва да става ронливо, а меко и нелепнещо тесто.

2. Слага се в купа, покрива се със свежо фолио и се слага в хладилника поне за 30 мин.

3. С намаслени с олио ръце се отткъсва по малко тесто, колкото орех, овалва се в ръце, да стане топче, бодват се по 3-4 копчета шоколад, сплесква се с ръце.

4. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 7 минути.

5. Изваждат се и се оставят да се охладят.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

22.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.