шоколадови меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г София Мел Класик
2 яйца
180 г кристална захар
100 г пчелен мед
180 мл слънчогледово олио
16 г сода за хляб
20 мл ябълков оцет
10 г канела на прах
5 г течна есенция ванилия
1 с.л. настъргана кора лимон
50 г шоколад на копчета
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти за тестото без брашното се смесват в купа и се разбъркват. Добавя се на малки порции брашно и се замесва тесто. Не трябва да става ронливо, а меко и нелепнещо тесто.
2. Слага се в купа, покрива се със свежо фолио и се слага в хладилника поне за 30 мин.
3. С намаслени с олио ръце се отткъсва по малко тесто, колкото орех, овалва се в ръце, да стане топче, бодват се по 3-4 копчета шоколад, сплесква се с ръце.
4. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 7 минути.
5. Изваждат се и се оставят да се охладят.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване