Меки курабийки с ябълки


Дребни сладки

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел класик или Екстра
2 яйца
100 г меко масло
100 г захар
2 ябълки
10 г бакпулвер
50 г сушени череши или боровинки
пудра захар и канела за поръсване
50 г орехи или др. ядки по избор

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват добре със захарта и към тях се добавя нарязаното на малки кубчета меко масло.

2. На порции се добавя и пресятото с бакпулвера брашно. Всичко се разбърква добре.

3. Обелените ябълки се нарязват на кубчета и заедно със сушените плодове и орехи се добавят към сместа.

4. С помощта на лъжица се оформят около 20 курабийки в тава, застлана с хартия за печене.

5. Сладките се пекат до зачервяване в загрята на 170-180 градуса фурна около 20 минути. Още топли се поръсват с пудра захар, към която сме добавили лъжичка канела.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мила Нешева-Христова от Плевен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.