Мекички със сирене
Други солени печива

Изпратена от:

Кристина Георгиева от гр.Монтана

Необходими продукти:


800 - 900 г брашно София мел
1 яйце
400 г кисело мляко ( масленост 4 / 5 )
2 с.л. олио
3 - 4 с.л. топла вода
1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
За плънката:
1 яйце
200 - 250 г сирене
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Содата се слага в млякото да шупне. От всички продукти се замесва средно меко тесто.

2. Оставя се намазано с олио и покрито с кърпа за около 2 часа. Аз обикновено приготвям тестото вечерта и го оставям в хладилник.

3. Разточва се кора, която се нарязва на правоъгълници , слага се плънка от разбитото яйце със сирене и се похлупва.

4. Краищата се притискат хубаво с вилица или с ръка, за да не изтече плънката.

5. Оформям всички мекички и след това започвам да ги пържа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.