1 чаена чаша брашно София мел
2 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена лъжица канела
1 брой бакпулвер
1 чаена чаша настъргани ябълки
пожелание: орехи и стафиди
1. Разбийте яйцата /предварително извадени от хладилника/ и захарта, добавете олиото при непрекъснато разбиване с миксер.
2. След това малко по малко добавете брашното, бакпулвера и канелата, които предварително сте пресяли.
3. Добавете настърганите ябълки, които предварително сте измили и обелили. Рабъркайте с лъжица.
4. По желание може да добавите счукани или смлени орехи и стафиди. Във всяко гнездо на формата за мъфини поставете по една хартиена кошничка за мъфини и я напълнете с приготвената смес.
5. Печете мъфините с ябълки и канела в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ