Мъфини с колбас, сирене и маслини
Други солени печива
Необходими продукти:
470 г брашно София Мел - Класик;
5 яйца;
140 мл олио
260 г кисело мляко;
1 ч. л. сода бикарбонт;
Около 120 г колбас по избор (в моя случай луканков салам);
170 г сирене;
120 г обезкостени маслини;
розмарин;
чубрица;
сол на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Колбасът и маслините се нарязват. Натрошава се сиренето. В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбасът. Сместа се обърква добре.Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му.
2. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус (внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин. Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио.
3. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване