Мъфини с шоколадова глазура


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

400 г брашно София мел Екстра
250 мл. прясно мляко
3 яйца
1 пак. бакпулвер
250 г. захар
1 ванилия
50 мл. олио
100 г шоколад за глазурата (по желание - бял, млечен, черен)
по желание за поръсване - пръчици, кокосови стърготини, смлени орехи

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта в купа с помощта на миксер. Добавете олиото и прясното мляко, не спирайте разбиването. След това добавете и останалите продукти - ванилия, бакпулвер и брашно. Разбивайте до пълна хомогенност и разпределете получената смес в хартиени форми.

2. Загрейте фурната на 180 градуса и печете мъфините до готовност - около 25-30 минути. На водна баня се разтопява шоколада с добавени към него 3-4 суп. лъжици вода. Може да го разтопите и в микровълнова - отнема 15-20 секунди.

3. Намазват се мъфините и докато е течен шоколада за да залепнат за него се поръсват по желание захарни пръчици, ядки, кокос. Пухкавите мъфини с прясно мляко са чудесни!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Николина Иванова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.