Мъфини с тиква
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
180 гр. брашно София Мел kласик
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела на прах
1/2 джинджифил на прах
1/2 карамфил на прах
2 яйца
120 мл. олио
180 гр. захар
1 пакетче ванилия или 1 ч.л. течна ванилия
60 мл. прясно мляко
200 гр. тиквено пюре (тиквата се сварява, след което се пасира, за да стане на пюре)
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват яйцата, олиото, прясното мляко, захарта и ванилията.
2. Разбиваме с миксер на най-ниската степен до получаване на хомогенна смес.
3. След това се прибавя тиквеното пюре и отново разбираме сместа.
4. Веднага след това добавяме и сухите съставки (брашното, солта, содата, бакпулверът, канелата, джинджифилът и карамфилът), които предварително сме смесили хубаво в друг съд.
5. Изсипваме вече готовата смес във формички за мъфини, като се стараем да ги покрием почти до ръба.
6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, като проверяваме дали са готови с клечка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виктория Рангелова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване