Милинки


Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
20 г кубче жива мая
1 яйце
150 мл топло прясно мляко
100 мл топла вода
1ч. л. оцет
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
150 г Сирене
100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря със захарта и топлата вода, докато образува пяна. Изсипва се в дълбок съд и се добавят прясното мляко, солта, оцета и 3 супени лъжици олио.

2. Брашното се прибавя постепенно и се замесва меко тесто. Оставяме да втаса (за около 20 минути), след което с намазнени ръце оформяне малки топки (малко по-големи от орех) и подреждаме в тава, предварително намазнена с олио.

3. Поръсваме ги със сирене и оставяме да втаса за още 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и щипка сол в остатъка от олиото и докато е топло заливаме втасалите милинки.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без вентилатор до зачервяване.

5. След като извадим намазваме с масло и покриваме с кърпа за 10-тина минути. Поднасяме топли с айрян или кисело мляко.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Николета Калицова от Русе

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.