Милинки с кашкавал
Питка, Погача

Изпратена от:

Гюлай Али от гр. Хасково

Необходими продукти:

7 ч. чаши брашно София мел класик
1 ч.чаши прясно мляко
1,5 ч.чаши хладка вода
1 пакет суха мая
1 с. лъжица захар
1 ч. лъжица сол
1 ч.ч. олио
150 г масло
1 ч. чаша олио
200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. За тестото: Смесваме всички продукти (прясно мляко, вода, мая, сол, захар, олио и брашно).

2. Оставяме тестото да втаса за около 40 мин. Разделяме тестото на 16 равни парчета.

3. Разточваме парчетата, смесваме олиото и маслото и намазваме целия лист тесто.

4. Наръсваме с кашкавал, увиваме и ги правим на руло.

5. Нареждаме в тавата и печем във фурна за 30 мин. на 160 градуса, във предварително загрята фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.