450 г брашно София мел Класик
20 г прясна мая
1 ч.л захар
1 ч.л сол
200 мл прясно мляко
120 мл топла вода
160 г сирене
100 г свинска мас
1. Маята се активира в купичка заедно със затопленото мляко и захарта. Оставя се на топло, за да шупне.
2. Брашното се пресява. Прибавя се солта и се размесва. Прави се кладенче и в него се излива шупналата мая и затоплената вода. Замесва се меко и гладко тесто и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.
3. След това се разточва на набрашнена повърхност, намазва се със свинска мас, поръсва се натрошено сирене и се навива на руло. Оформеното руло се нарязва на еднакви по големина шайби.
4. Шайбите се нареждат в намаслена тава и се оставят да втасат отново за около 15 минути.
5. Милинките се поставят във фурната и се пекат на 190 градуса, докато се зачервят отгоре.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ