Милинки със сирене и галета


Други солени печива

Необходими продукти:

350 г София Мел Класик
100 г кисело мляко
150 мл+ 3 с.л. за заливката вода
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
200 г краве сирене
1 яйце
3 с.л. + 1 с.л. за заливката галета
3 с.л. краве масло
7 г прясна мая 

Начин на приготвяне:

1. Смесете водата, киселото мляко, маята, олиото, солта и захарта и разбъркайте сместа.

2. Добавете на порции брашно и замесете меко тесто. Поставете тестото в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса на топло.

3. Подгответе малка тава за печене с диаметър 24 см. Намажете с малко мазнина и поръсете 1 с.л. от галетата.

4. От тестото накъсайте малки парчета и във всяко поставете малко сирене и оформете на топче, колкото орех.

5. Подредете в тавата за печене на разстояние едно от друго. Оставете да втасат за половин час на топло.

6. За заливката: разбийте яйцето заедно с водата, разтопеното краве масло и галетата. Намажете милинките с четка.

7. Изпечете на 180 градуса за около 30 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

04.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.