Мини питки с маслини
Питка, Погача

Изпратена от:

Павлина Миланова от с. Ярджиловци

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
1 с. л. суха мая
1 с. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. зехтин
2 - 3 капки оцет
1 яйце
200 мл прясно мляко
За плънката:
5 - 6 черни маслини
1 кисела краставичка
100 г сирене
100 г кашкавал
3 - 4 слайса луканка
50 г масло
1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се прави кладенче, смесват се солта и захарта с него, добавят се зехтинът, оцетът и яйцето.

2. Млякото се загрява леко и към него се добавя маята, разбърква се добре. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса.

3. Втасалото тесто се премесва и се разделя на 6 части. Всяка питка се разточва, намазва се с масло и се поръсва от плънката.

4. Навиват се и се поставят в купички за крем карамел.

5. Втасват отново, намазват се с жълтък и се пекат на 170 градуса за 20 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.