Мит с кренвирш
Други солени печива

Изпратена от:

Петя Берберова-Войкова от Бургас

Необходими продукти:

550 г София мел Класик
100 мл топла вода
1 с.л. захар
2 гр. суха мая
1 яйце
250 мл кисело мляко
2 с.л. олио
1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тестото, като аз използвам хлебопекарна. Наливат се първо течните съставки - вода, кисело мляко, яйце и олио.

2. Върху течните съставки се добавя брашното, а върху него маята и захарта, така че да нямат допир до течните съставки. Ако се меси на ръка се омесват всички заедно до получаване на пухкаво тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.

3. След като тестото е втасало се разделя на топки, като броят им зависи от желаната големина на кренвиршките.

4. Всяка топка се разстила на кръг и се нарязва на лентички, с които след това се обикаля кренвирша или се навива около него.

5. След като са навити се намазват с жълтък и по желание могат да се поръсят с някакви семена.

6. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.