Млечно реване
Сладкиши
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
300 г захар
1 пакетче бакпулвер
1 литър пр. мляко
1 пакетче ванилия
сладкарска сметана за украса
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме с миксер яйцата заедно с половината от захарта, докато се образува пухкав крем.
2. Брашното пресяваме с бакпулвера и добавяме постепенно към яйчената смес, като разбъркваме с шпатула.
3. В тавичка, която предварително е намазана с олио, изсипваме сместа за реването.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин.
5. Готовият сладкиш изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.
6. В друг съд загряваме прясното мляко, добавяме в него станалата захар и ванилията. След като захарта се стопи, сваляме от котлона и оставяме настрани.
7. Нарязваме на ромбоиди или крадрати сладкиша и го заливаме със сиропа. Изчакваме да поеме добре, сервираме охладен. Украсява се по избор със сметана, кокосови стърготини, шам фъстък и др.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Милчева от Горен чифлик
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/6llzPa4gdp.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)