Напукани лимонови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Екстра
100 г захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1/ 2 лимон сок
кората на един лимон
2 яйца
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Посочените продукти без пудрата захар се смесват до получаване на меко леко лепкаво тесто. При необходимост се добавя още брашно.

2. Оформят се на топчета, всяко се овалва в пудра захар, нареждат се върху хартия за печене.

3. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Красимира Петрова от Велико Търново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

19.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.