Напукани шоколадови сладки
Дребни сладки

Изпратена от:

Силвия Павлова от Варна

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. какао
2 ванилии на прах
1/2 ч.ч олио
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията.

2. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте. След това малко по малко добавете сместа от брашното и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.

3. Сложете тестото в хладилника за минимум един час.

4. Печете напуканите шоколадови сладки за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че ако печете сладките по-дълго време ще станат твърде сухи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.