Напукани сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч брашно София Мел Екстра
1 ч.ч захар
1 ч.ч какао
1 ванилия
3 яйца
1/2 ч.ч олио
2 ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2 ч.ч пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Първата стъпка от рецептата за напукани какаови сладки е подготовката на продуктите.
2. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията.
3. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте. След това малко по малко добавете сместа от брашното (София мел екстра) и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.
4. Сложете тестото в хладилника за минимум един час. След като тестото за напуканите какаови сладки е постояло в хладилника го изваждате и оформяте топки с желаната от вас големина, които овалвате в пудра захар и нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.
5. Печете напуканите шоколадови сладки за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че ако печете сладките по-дълго време ще станат твърде сухи.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
dilyana boyanova от Дупница
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване