Напукани сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч брашно София Мел Екстра
1 ч.ч захар
1 ч.ч какао
1 ванилия
3 яйца
1/2 ч.ч олио
2 ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2 ч.ч пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка от рецептата за напукани какаови сладки е подготовката на продуктите.

2. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията.

3. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте. След това малко по малко добавете сместа от брашното (София мел екстра) и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.

4. Сложете тестото в хладилника за минимум един час. След като тестото за напуканите какаови сладки е постояло в хладилника го изваждате и оформяте топки с желаната от вас големина, които овалвате в пудра захар и нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.

5. Печете напуканите шоколадови сладки за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че ако печете сладките по-дълго време ще станат твърде сухи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

dilyana boyanova от Дупница

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.