Напукани сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел
2 яйца
1/2 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
ванилия
сладкарска боя
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото, ванилията и боята (по избор)
2. Пресяваме брашното и добавяме постепенно, меси се до меко и ронливо тесто.
3. Оставя се за около час в хладилника да стегне.
4. Оформят се малки топчета, по желание се овалват се в пудра захар.
5. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна около 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Dalila Alujeil от Стара Загора
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване