Напукани сладки с кафява захар


Сладкиши и Дребни сладки

Необходими продукти:

2 ч. ч бяло брашно София мел
1 ч. ч натурално неподсладен и какао
1 ч. ч кафява захар
1/3 ч. ч бяла захар
1/2 ч. ч олио
4 яйца
1 ч. л бакпулвер
2 ч. л ванилия
1/2 к. л сол
1/2 ч. ч пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. В купа се сместват заедно какаото, захарта и олиото и се разбъркват. След това се добавят едно по-едно яйцата и се разбива отново след всяко яйце.

2. В отделна купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и солта, разбъркват се и се прибавят постепенно към яйчената смес, като през това време продължаваме да бъркаме.

3. Тестото се оставя в хладилник за минимум 4 часа.

4. Върху хартия за печене се нареждат оформените и оваляни в пудра захар сладки и се пекат на 175 градуса за 10-12 минути.

5. След това се охлаждат на решетка. Стават супер меки и вкусни сладки.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Нешева от Търговище

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.