Негърче
Сладкиши

Изпратена от:

Ирена Колева от Град Русе

Необходими продукти:

1 и 1/2 чаена чаша брашно София мел Класик
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. какао и 3 с.л. за глазурата
120 г масло за глазурата
3 с.л. вода за глазурата
3 с.л. захар за глазурата

Начин на приготвяне:

1. Разбивате яйцата със захарта на бял крем. Добавете олиото и киселото мляко, с угасена в него сода.

2. Разбъркваме и добавяме брашното и какаото. Изсипваме в намазнена и набрашнена тава.

3. Печем на предварително загрята фурна до суха клечка.

4. За глазурата слагаме водата, захарта, какаото и маслото на котлона. След като се разтопи маслото заливаме вече изстиналия сладкиш със сместа.

5. Декорираме по избор - пръчици, кокосови стърготини.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.