Немски бротчени
Питка, Погача

Изпратена от:

Ани Георгиева от Стара Загора

Необходими продукти:

500 г брашно София мел класик
300 мл вода
42 г мая
12 г сол

Начин на приготвяне:

1. С необходимите продукти замесвате меко тесто.

2. Оставя се да втаса , докато удвои обема си.

3. След това се премесва отново.

4. Разделя се на 10 хлебчета (на топчици).

5. В тава застелена с хартия за печене се нареждат бротчетата. Правят се разрези отгоре по желание.

6. Тавата се покрива, за да втасат още веднъж (около 30 мин.)

7. Фурната се загрява на 230 градуса на вентилтор.

8. Слага се купичка с вряла вода и се пече около 15 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.