500 г брашно София мел класик
300 мл вода
42 г мая
12 г сол
1. С необходимите продукти замесвате меко тесто.
2. Оставя се да втаса , докато удвои обема си.
3. След това се премесва отново.
4. Разделя се на 10 хлебчета (на топчици).
5. В тава застелена с хартия за печене се нареждат бротчетата. Правят се разрези отгоре по желание.
6. Тавата се покрива, за да втасат още веднъж (около 30 мин.)
7. Фурната се загрява на 230 градуса на вентилтор.
8. Слага се купичка с вряла вода и се пече около 15 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ