Палачинки със зеле
Други солени печива

Изпратена от:

Росица Антонова от Кърджали

Необходими продукти:

250 г - 300 г брашно София мел класик
250 г прясно мляко
2 яйца
200 г зеле
1 ч.л сол и щипка за зелето
олио за намазване
масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Вземаме дълбока купа. В нея разбиваме яйцата със солта и прясното мляко. Нарязваме зелето на ситно и го стриваме леко с щипка сол.

2. Добавяме го към яйцата и млякото и накрая слагаме брашното на порции докато получим малко по гъсто тесто за палачинки.

3. Намазваме с олио незалепващ тиган и печем от двете страни до златисто. Изваждаме палачинките в чиния и намазваме обилно с масло. От тази смес излизат около 4 палачинки.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.