около 800 г брашно София мел Класик
240 мл топла вода
240 мл топло мляко
240 мл олио
1 с.л. сол
3 с.л. захар
7 г суха мая
1 яйце
1. В топлото мляко слагаме 1ч.л. захар и 1ч.л. брашно, разбъкваме хубаво и добавяме маята. Оставяме да шупне. Брашното се пресява, добавяме солта, олиото, водата, останалата захар и шупналата мая. Замесваме меко и нелепнещо тесто.
2. Оставяме го да си почине 15 - 20 мин. на топло. Разделяме го на 2 части.
3. Разточваме и по желание го наръсваме със сирене или кашкавал.
4. Режим на дълго, на ленти. Завиваме всяка и подреждаме в тава с диаметър 26 см. Оставяме го да втаса и след като е готово го намазваме с разбито яйце с 1-2 с.л. мляко.
5. Печем на 180 градуса за около 40 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ