Памук погача
Питка, Погача

Изпратена от:

Боряна Кръстева от Димитровград

Необходими продукти:

около 800 г брашно София мел Класик
240 мл топла вода
240 мл топло мляко
240 мл олио
1 с.л. сол
3 с.л. захар
7 г суха мая
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. В топлото мляко слагаме 1ч.л. захар и 1ч.л. брашно, разбъкваме хубаво и добавяме маята. Оставяме да шупне. Брашното се пресява, добавяме солта, олиото, водата, останалата захар и шупналата мая. Замесваме меко и нелепнещо тесто.

2. Оставяме го да си почине 15 - 20 мин. на топло. Разделяме го на 2 части.

3. Разточваме и по желание го наръсваме със сирене или кашкавал.

4. Режим на дълго, на ленти. Завиваме всяка и подреждаме в тава с диаметър 26 см. Оставяме го да втаса и след като е готово го намазваме с разбито яйце с 1-2 с.л. мляко.

5. Печем на 180 градуса за около 40 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.